Сборник рецепти за хранене на деца от 0 до 3 години

Направи поръчка

Моля, попълнете необходимите данни.

гр. София, бул. Патриарх Евтимий № 19А, ет.1
Работно време: ПН-ПТ от 09:00 до 18:00ч.

reCAPTCHA is required.

 

Първо издание
© „Арбилис” ООД, 2013
Автори: проф. д-р Стефка Петрова, дм
доц. д-р Веселка Дулева, дм
д-р Лалка Рангелова, дм
инж. Мариана Куртишева
д-р Антоанета Антонова
д-р Камен Николов
Рецензент: доц. д-р Благой Йорданов, дм
ISBN: 978-619-7063-06-6

Трябва да се впишете, като медицинско лице, за да имате достъп до пълното съдържание на сайта!

Вход за медицински лица

60.00лв.

Категория:
Описание

В последните десетилетия непрекъснато се натрупват данни, че възрастта от 0 до 3 години е критична и решаваща за развитието на детето и именно тогава може да бъде намален рискът от развитие по-късно на някои хронични неинфекциозни заболявания като сърдечно-съдови, хипертония, захарен диабет и др. Всички специалисти са единодушни, че изграждането на един здравословен режим на хранене още от раждането на детето, играе огромна роля за понижаване на този риск.

Сборникът е утвърден от Министерството на здравеопазването като ръководство за внедряване принципите на здравословното хранене на децата от 0 до 3-годишна възраст в детските заведения и кухни, но може успешно да  се прилага от всички майки и е изключително полезен. В него са включени съвременните изисквания за пълноценно и здравословно хранене, както и изискванията за качествени и безопасни храни, подходящи за децата в кърмаческа и ранна детска възраст, с практически указания и примери, улесняващи тяхното реализиране.

Препоръките, дадени в сборника, са съобразени с европейските тенденции, като авторите са взели и най-положителното от модела на захранване на децата от нашите традиции. Предложените рецепти включват голямо разнообразие от хранителни продукти – както традиционни, така и нетрадиционни за българския модел на хранене.


Може да се прочете след закупуване и успешно приключване на поръчката в секция моите абонаменти.

МОИТЕ АБОНАМЕНТИ