ДЕГУСТАЦИЯТА или как да опознаем виното

дегустация на вино

Ако обичате вино и искате да го опознаете, то тази книга е за вас! В „ДЕГУСТАЦИЯТА или как да опознаем виното“ авторката Неда Проданова обяснява, че дегустацията на вино не може да бъде заменена от друг метод за оценяване на вината и описание на отделните качествени показатели: цвят, аромат, вкус, дължина, мекота, хармоничност чрез усещанията, които те предизвикват при дегустация. Дори и най-прецизният физико-химичен анализ днес не е в състояние да определи едва доловимите аромати и нюанси във вкуса, които правят едно вино по-добро от друго.

Дегустация на вино за голяма група хора е интересно занимание. Тя развива емоционалната и сетивната култура, обединява и сприятелява участниците, усъвършенства хранителните навици, развива въображението. Тя е част от общата култура на хората, независимо от професионалните им умения.

Книгата за дегустация на вино ни разказва как се създава доброто вино, за виното и дъба, за тероарите, за общите понятия в дегустацията, за цвета и бистротата, за техниката на дегустацията, за качествени категории и стилове вина, както и за всичко, което ви е нужно, за да почувствате виното. Към настоящото издание е добавен и раздел „Здраве и вино“, от можем да разберем как да консумираме вино, за да не вреди на здравето ни, а напротив – да използваме полезните му свойства.

Книгата е предназначена за енолози, винени специалисти, маркетинг специалисти, студенти по специалноста и ценители на виното.

Направи поръчка

Моля, попълнете необходимите данни.

гр. София, бул. Патриарх Евтимий № 19А, ет.1
Работно време: ПН-ПТ от 09:00 до 18:00ч.

reCAPTCHA is required.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *